závodní stravování

Závodní stravování Praha GZD s.r.o.
Zajistíme Vám:
závodní stravování, provoz jídelny, kantýny či bufetu pro Vaši ->

  • firmu
  • nemocnice
  • domovy seniorů
  • školy
  • administrativní budovy
  • komerční areály
  • cateringové služby
  • a jiné…

Naše nabídka závodního stravování

nabízíme Vám:

  • 2 druhy polévek
  • předkrmy
  • 5 druhů jídel a všech 11 druhů nemocničních diet
  • libovolnou možnost volby příloh, zeleninových příloh, salátů a moučníků
  • jídelní lístky dodáváme s týdením předstihem a konzultujeme je se zákazníky

přílohy: knedlíky, brambory, br.kaše, těstoviny, rýže, hranolky, krokety, teplé i studené zeleninové přílohy

závodní stravování

NÁŠ CÍL – cílem firmy GZD je 100% spokojených zákazníků

„Závodní stravování“ o co jde?

Závodní stravování znamená výrobu a výdej pokrmů, čili jídelních chodů ve velkém množství pro vyšší počet osob ve stanoveném časovém rozmezí. Závodní stravování je potřebné v nejrůznějších zařízeních jako jsou veřejné jídelny (veřejné stravování), podnikové jídelny, firmy, školy, nemocnice, domovy, areály firem apod. prostě všude tam kde je potřeba systematicky podávat stravu většímu počtu zaměstnanců, klientů či svěřenců v krátkém čase na rozdíl od restaurací a ostatních gastronomických zařízení.

Nejčastěji se závodního stravování využívá v tzv. jídelnách. Jídelny jsou specializovaná místa v domech, areálech či jiných stavbách, která jsou vyhrazena ke konzumaci jídla a pití ve smyslu závodního stravování. Většinou se zde nachází větší počet stolů, lavic nebo židlí a výdejní pult. Každá jídelna musí dodržovat přísné hygienické stanovy a stavební normy.

Závodní stravování a jídelny se dále rozdělují podle účelu na restaurace, samoobslužné restaurace (jídelny), rychlé občerstvení (bufet, bistro, kantýna…), restaurační zařízení podél cest (motorest, stánky)

Nejčastěji se závodního stravování využívá v tzv. jídelnách. Jídelny jsou specializovaná místa v domech, areálech či jiných stavbách, která jsou vyhrazena ke konzumaci jídla a pití ve smyslu závodního stravování. Většinou se zde nachází větší počet stolů, lavic nebo židlí a výdejní pult. Každá jídelna musí dodržovat přísné hygienické stanovy a stavební normy.

Závodní stravování a jídelny se dále rozdělují podle účelu na restaurace, samoobslužné restaurace (jídelny), rychlé občerstvení (bufet, bistro, kantýna…), výdejny obědů (výdej obědů v jídlonosičích nebo tzv. ešusech), restaurační zařízení podél cest (motorest, stánky), společenské večírky nebo zábavy (catering),  jídelní vozy a jiná zařízení (železniční jídelní vozy, letadla a další prostředky pro přepravu osob na delší vzdálenosti).